اخبار دانشگاهی

تغییر کنکورهای ارشد و دکتری – واگذاری پذیرش به دانشگاهها

تغییر کنکورهای ارشد و دکتری – واگذاری پذیرش به دانشگاهها

تغییر کنکورهای ارشد و دکتری

نحوه ی پذیرش دانشجو های ارشد و دکتری در سال ۹۵ تغییر خواهد کرد. پذیرش توسط مراکز دانشگاهی صورت میگیرد.

رئیس سازمان سنجش گفت: قصد داریم برای کنکورهای دکترا و ارشد تغییراتی اعمال کنیم که می‌خواستیم این تغییرات در سال ۹۴باشد که متاسفانه بخاطر تغییروتحولات وزارت علوم اجرایی نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابراهیم خدایی امروز در مراسم تقدیر از برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی کشور در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران افزود: متاسفانه تغییراتی که می‌خواستیم برای کنکورهای دکترا و ارشد اعمال کنیم برای سال ۹۴ انجام نمی‌شود و این کنکورها بدون تغییر در بهمن‌ماه و اسفندماه برگزار خواهند شد اما یک پیش‌آزمایش در آزمون پردیس‌ها انجام دادیم که موفقیت‌آمیز بود.

برنامه جدید برای واگذاری پذیرش به دانشگاهها

وی گفت: برای واگذاری پذیرش به دانشگاه‌ها برنامه جدی داریم و خواستار همراهی مجلس در ساماندهی قوانین مربوط به این موضوع هستیم.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به تعداد ورودی‌های آزمون‌های کشوری گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از طریق آزمون سراسری ارشد و دکترا وارد دانشگاه‌ها شده‌اند. در حال حاضر براساس برنامه توسعه، باید ۲۰ درصد از گروه کارشناسی به ارشد ارتقا تحصیلی پیدا کنند که اکنون در مرز ۴۵ درصد هستیم که باز هم ۴۵ درصد از این تعداد ورودی‌های علوم انسانی هستند و باید به طور جدی در این زمینه بازنگری صورت گیرد.

وی درباره برگزیدگان المپیادهای علمی و دانشجویی گفت: ۶۷ نفر برگزیده از مجموع ۳۳۰ هزار نفر که در دو مرحله آزمون‌های کشوری و منتخبین دانشگاه‌ها شرکت کردند در ۱۷ رشته برگزیده شدند که ۳ رشته ریاضی، شیمی و آمار با ۷۴ دانشجوی خارجی به صورت بین‌المللی برگزار شد. در رشته ریاضی ایران، روسیه و ترکمنستان، در رشته شیمی روسیه، ایران و تاتارستان، در رشته آمار ایران، هند و روسیه به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

خدایی یادآور شد: ما سیاست‌های سنجش و پذیرش را در ۵ اصل عدالت آموزشی، شفافیت، فرصت برابر، استعداد تحصیلی و علاقه‌مندی دنبال می‌کنیم که متاسفانه بحث استعداد و علاقه در آموزش عالی مغفول مانده است.

وی با اشاره به وضعیت کنکور در ایران خاطرنشان کرد: ما همیشه به دنبال بهترین افراد بوده‌ایم اما یکسری مسائل اجتماعی و فرهنگی در جامعه حاکم است که موجب شده بهینه‌ترین روش را کنکور بدانیم. حذف کنکور همواره سیاسی شده و هر کس می‌خواهد رای بیاورد آن را مطرح می‌کند در حالی که برای پذیرش ۷ هزار نفر از میان ۵۰۰ هزار نفر در رشته‌های پزشکی هیچ راه دیگری جز کنکور وجود ندارد. در واقع هر راه دیگری نامش ممکن است کنکور نباشد اما عملا کنکور حذف نشده است. تنها زمانی که بتوانیم سیستم ارزشیابی و هدایت تحصیلی را از دوره راهنمایی تغییر دهیم و اصلاح کنیم، می‌توانیم وضعیت موجود را تغییر دهیم.

۳ دانشگاه برتر در المپیاد

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: ورودی‌های خوب خروجی‌های خوب تحویل می‌دهند. همانطور که می‌بینیم در این دوره از المپیاد دانشگاه شریف با ۱۶ برگزیده، دانشگاه تهران با ۱۱ برگزیده و دانشگاه شهید بهشتی با ۴ برگزیده در رده‌های بالا قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به این نکته که کنکور دکترا نیازمند تغییرات اساسی است گفت: کنکور دکترا باید به صورت عمومی تکرار شود و براساس نوع تقاضا امتحانات نیز تعریف شود. ما در واگذاری پذیرش به دانشگاه‌ها برنامه‌ای جدی داریم.

راه اندازی سیستم اینترنتی طراحی سئوال

خدایی با اشاره به تغییرات سیستم طراحی سوال خاطرنشان کرد: ما در بهترین حالت باید بتوانیم از پتانسیل اساتید کل کشور برای طراحی سوال استفاده کنیم همانطور که هم‌اکنون ۷ تا ۸ هزار نفر در طراحی سوالات کنکور ارشد همکاری می‌کنند که قصد داریم سیستم اینترنتی طراحی سوال را راه‌اندازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: آزمون کارشناسی ارشد با ۸۱۲ هزار نفر شرکت‌کننده در روزهای ۱۵ تا ۱۷ بهمن‌ماه برگزار می‌شود و تغییری در ظرفیت‌های پذیرش نخواهیم داشت و طبعا روند افزایشی نخواهد بود و تنها تغییرات کیفی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تسهیلاتی که برای برگزیدگان المپیادهای کشوری در نظر گرفته شده گفت: دو نوع تسهیلات وجود دارد. یکی ورود بدون آزمون این افراد به دوره ارشد و کسب امتیاز برای ورود به مقطع دکترا است و دیگری حمایت مادی با پشتیبانی بنیاد ملی نخبگان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا