منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی براساس دفترچه آزمون سال ۹۵
عناوین دروس امتحانی:
۱- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)
۲- ریاضیات
۳- شیمی مواد غذایی
۴- میکروبیولوژی مواد غذایی
۵- تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)
۶- اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی.
گرایش های علوم و مهندسی صنایع غذایی:
رشته | گرایش | کد ضریب | ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس (از راست به چپ) |
|||||||||
۱ | ۲ | ۳ | ۴ | ۵ | ۶ | |||||||
علوم و مهندسی صنایع غذایی | ۱) صنایع غذایی | ۱ | ۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۴ | ۲ | ||||
۲) علوم مواد غذایی | ۱ | ۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۴ | ۲ | |||||
۳) زیست فناوری مواد غذایی | ۱ | ۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۴ | ۲ | |||||
۴) فناوری مواد غذایی | ۱ | ۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۴ | ۲ |
- زبان عمومی و تخصصی
تعداد سؤالات این درس در آزمون سراسری سال ۹۴ شامل ۳۰ سؤال است. همانطور که از نام درس پیداست، شماری از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) است. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف متفاوت است و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند.
- ریاضیات
درس ریاضیات در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) در آزمون سال ۹۴ شامل ۳۰ تست بوده و ضریب آن ۲ میباشد. مواد امتحانی این درس مجموعهای از مطالب ریاضی کنکور کارشناسی و ریاضیات دانشگاهی است. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: تابع، حد و پیوستگی، مشتق و کاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم، انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتریس، توابع چند متغیره، انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روی خم و روی سطح، مختصات قطبی، سریها، قضایای دیورژانس، استوکس، هندسه تحلیلی، توابع برداری، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن. برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های ریاضیات دانشگاهی مانند کتب دکتر شیدفر استفاده نمود.
- شیمی مواد غذایی
درس شیمی موادغذایی در کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۴، شامل ۲۵ سؤال بوده و ضریب آن ۲ میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از این درس از آن سؤال مطرح میشود شامل: کربوهیدراتها، آب، دیسپرسیونهای غذایی، پروتئینها، آنزیم، لیپیدها، رنگ مواد غذایی، ویتامینها و مواد معدنی و طعم موادغذایی میباشد.
برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های زیر استفاده نمود :
* شیمی مواد غذایی, دکتر حسن فاطمی, شرکت سهامی انتشار
* مبانی شیمی مواد غذایی, ترجمه دکتر بابک قنبرزاده, انتشارات آییژ
- میکروبیولوژی موادغذایی
درس میکروبیولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)در کنکور سراسری سال ۹۴ در مقطع ارشد، شامل ۲۵ سؤال بوده و ضریب آن ۲ میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: طبقهبندی باکتریها، عوامل موثر بر میکروارگانیسمها، روشهای تعیین میکروارگانیسمها، روشهای نگهداری موادغذایی، بیماریهای باکتریایی ناشی از موادغذایی طبقهبندی کپک و مخمر و انگلها میباشد.
برای مسلط شدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های زیر استفاده نمود:
* میکروبیولوژی غذایی مدرن, جیمز٫ام. جی ,جلد ۱ و۲ , ترجمه دکتر علی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
* میکروب شناسی مواد غذایی, ویلیام فریزر و دنیس وستاف, ترجمه دکتر حاجیه قاسمیان صفایی, انتشارات مانی
* اطلس میکروبیولوژی مواد غذایی، سید علی مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
- تکنولوژی موادغذایی
درس تکنولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای آزمون کارشناسی ارشد سراسری سال ۹۴ ، شامل ۴۵ سؤال بوده و ضریب آن ۴ و یکی از دروس مهم این رشته میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: لبنیات، غلات، روغن، کنسرو، اصول نگهداری، قند.
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس می توان از کتاب های زیر استفاده نمود:
تکنولوژی روغن:
* چربی ها و روغن های نباتی خوراکی, ویژگی ها و فرآوری, ترجمه و تدوین فرشته مالک, انتشارات فرهنگ و قلم
تکنولوژی غلات:
* مقدمه ای به تکنولوژی فرآورده های غلات, مهندس رسول پایان, انتشارات نورپردازان
* مبانی فرآورده های غلات, جلد ۱ و۲ , دکتر ناصر رجب زاده, انتشارات دانشگاه تهران
تکنولوژی کمپوت و کنسرو:
* کنسروسازی , مهندس رسول پایان, انتشارات آییژ
* اصول کنسرو سازی, جواد حصاری
اصول نگهداری مواد غذایی:
* اصول نگهداری مواد غذایی, دکتر حسن فاطمی
تکنولوژی لبنیات:
* تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی, ترجمه دکتر علی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
* صنعت شیر، جلد ۱ و ۲، ترجمه فرهاد فرهنودی، انتشارات شرکت جهاد تحقیقات و آموزش
تکنولوژی قند:
* اصول صنایع شکر, مهندس غلامرضا مصباحی
* تکنولوژی قند, مهندس رضا اسماعیل زاده کناری
- اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی
درس اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی (علوم و صنایع غذایی) در کنکور سراسری سال ۹۴ در مقطع کارشناسی ارشد، شامل ۲۵ سؤال بوده و ضریب آن ۲ میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: اهداف طراحی کارخانه، مسائل اقتصادی طرح، انتقال تکنولوژی، مجوزها و استعلامها، عوامل موثر در طراحی محل کارخانه، اتوماسیون، ترسیم فلوچارت، مشخصات ساختمانی کارخانه و بخش اداری، آحاد، ابعاد، چگالی، غلظت، فشار، زاویه ریپوز و لغزش، سرعت تهنشینی، موازنه جرم انرژی سایکرومتری، مکانیک سیالات، تنش و کرنش، ویسکوزیته، معادله پیوستگی و برنولی، ارتفاع معادل، وسایل اندازگیری مشخصات سیال، پمپ، نور، انواع انبار و سیستمهای وابسته، موتورخانه، سردخانه، آب مصرفی، سیستمهای انتقال، لولهکشی، نیروی برق و کابلها، فلزات مناسب، ترمودینامیک، کاربرد انجماد، انتقال حرارت به روش هدایتی، جابهجایی و تشعشعی و انتقال حرارت کلی، فرآیند حرارتی، تولید سرما، تبخیر و خشک کردن، انتقال جرم و خوردگی.
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس میتوان از کتاب های زیر استفاده نمود :
* اصول طراحی کارخانجات مؤلف دکتر شاهدی
* اصول طراحی کارخانجات مؤلفین دکتر کلباسی و دکتر محمد حسین حسینی
* اصول مهندسی صنایع غذایی, آر. پائول سینگ, ترجمه دکتر عتی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
اصول طراحی کارخانجات:
* اصول طراحی کارخانه های مواد غذایی, مهندس رضا اسماعیل زاده کناری و دکتر علی معتمد زادگان, نشر علوم کشاورزی
سایر مراجع:
* Bailey’s Industrial fat & oil products, ed.Y.H.Hui, John Wiley and sons Inc. USA
* Modern dairy technology, vol 1 &2 , Robinson R.K, Aspen pub
* cereal & cereal products: chem. & tech. Dendy, D.A.V, Aspen pub
* Sugar Technology, beet & cane manufacture, Van Der Poel, P.W. BSDF, pub
.
منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی, آزمون ارشد مهندسی صنایع غذایی, منابع ارشد علوم و صنایع غذایی ,
آزمون ارشد صنایع غذایی, منابع ارشد صنایع غذایی