دانلود رایگان نمونه پروپوزال ارشد صنایع غذایی
نمونه پروپوزال آماده کارشناسی ارشد صنایع غذایی
بانک دانلود مقالات انگلیسی با ترجمه فارسی
آموزش نگارش پایان نامه ، مقاله ، پروپوزال
عنوان فارسی : استخراج عصاره میوه هندوانه ابوجهل و ارزیابی فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکروبی آن در پنیر سفید ایرانی
عنوان انگلیسی : Extraction of Citrullus colocynthis Fruit Extract and Evaluation of its Antioxidant and Antimicrobial Activities in Iranian White Cheese
بیان مسأله :
فساد مواد غذایی ناشی از اکسایش و ریز سازواره ها یکی از نگرانیهای اصلی دهه های اخیر به شمار میرود. علاوه بر این، افزایش آگاهی مصرف کنندگان و تقاضا برای مواد غذایی ایمن، موجب افزایش رو به رشد استفاده از نگهدارنده های طبیعی و غیر سمی از جمله عصارهها و اسانس های گیاهی شده است. در این راستا، عصارهها و اسانس های گیاهی غنی از ترکیبات فنولی هستند و فعالیت آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی و فواید سلامتی بخش آنها تأیید شده است. پژوهشهای زیادی در زمینه استخراج عصارهها و اسانسها و نیز استفاده از ترکیبات فنولی آنها برای اهداف دارویی و غذایی انجام شده است. اسپیگنو و همکاران )۲۰۰۷ ،)اثر زمان، حلال و درجه حرارت را بر بازده و میزان ترکیبات فنولی تفاله انگور بررسی کردند. نتایج نشان داد دمایC ˚ ۴۵ راندمان استخراج بالاتری نسبت به دمای C˚۶۰ دارد
و بعد از ۲۰ ساعت میزان ترکیبات فنولی کاهش مییابد. در مورد حلال، اتانول ۹۰ تا ۷۰ درصد بازده استخراج را افزایش میدهد اما این مقدار در صورت استخراج با اتانول ۷۰ تا ۴۰ درصد ثابت باقی میماند. در یک تحقیق مشابه، گزارش شد اتانول ۵۰ درصد بیشترین میزان استخراج ترکیبات فنولی را در دمای محیط دارد.
اکسایش عامل اصلی فساد چربی ها است و باعث افت تغذیه ای و ایجاد تغییرات نامطلوب در رنگ، طعم و بافت مواد غذایی می شود. به دلیل این تغییرات، محصولات اکسید شده از نظر مصرف کننده قابل قبول نیستند و باعث افت اقتصادی می شوند. علاوه بر این، انواع اکسیژن، نیتروژن فعال و دیگر رادیکال های آزاد در نتیجه واکنش های متابولیک نرمال سلول، بعد از بروز بیماری هایی مثل التهاب، سیگار کشیدن، آلودگی های محیطی، دارو ها، پرتودهی و… تشکیل می شوند.
.
.